Tehniskās jaunrades diena

Publicēšanas datums

aspired-logo

 

29. maijā Priekules vidusskolā projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” Nr.8.3.5.0/16/I/001ietvaros notika Tehniskās jaunrades diena. Augsto tehnoloģiju uzņēmums „Aspired” nodrošināja visu Priekules vidusskolas un novada pamatskolu 6.-8. klašu skolēnu darbošanos četrās dažādās darbnīcās: „Klimats toreiz un tagad”, „Kā siltums nonāk līdz tavām mājām,” „Krāsu zinātne,” un „Nopelni miljonu ar elektrisko spuldzīti”.
Tehniski radošās darbnīcas ir izglītojošs un radošs karjeras izvēles pasākums ar mērķi rosināt skolēnu interesi par tehniskajām nozarēm. Darbnīcās skolēniem bija iespēja caur spēles un izklaides elementiem uzzināt ko jaunu, iesaistīties ķīmijas, fizikas, elektronikas eksperimentos.
Šī bija arī lieliska iespēja uzzināt par profesijām, kurās nepieciešamas tehniskās zināšanas, piemēram, vides aizsardzības inspektora, meteorologa, elektromontāžas tehniķa, elektriķa, elektronikas fiziķa, siltumfiziķa, siltumenerģētikas speciālista, laboratorijas vadītāja, ķīmiķa u.c. profesijās.
Pēc skolēnu atzinuma visinteresantākās bija nodarbības krāsu zinātnē un miljona pelnīšana.

Foto galerija

 

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker