Programmas „Latvijas skolas soma” pasākumi 1. semestrī

Publicēšanas datums

 

Šīs iniciatīvas pasākumi Priekules vidusskolā iesākās 2018. gada 3. oktobrī, kad skolā 4. un 7. klašu skolēniem bija tikšanās ar rakstnieku Māri Runguli, kurš vadīja nodarbības „Sāļās pankūkas”. Skolēni pirms nodarbības bija jau iepazinušies ar rakstnieka darbiem latviešu valodas un literatūras stundās – „Ilmās un Laima”, „Kaķu ģenerālis”, „Mana mīļā učene”, „Sāļās pankūkas”, „Pastaiga mirušo pilsētā” u.c. 7. klases skolēni kopā ar mācību priekšmeta skolotāju A. Zuļģi bija sagatavojuši ilustrācijas par kādu no rakstnieka grāmatām. Kā 7. klases, tā arī 4. klašu skolēni bija sagatavojuši dažādus jautājumus rakstniekam par viņa literārajiem darbiem.

12. oktobrī Priekules vidusskolā viesojās Liepājas mākslas, mūzikas un dizaina vidusskolas skolēni, kuri sniedza koncertu 2.-12. klašu skolēniem.

Turpinot iepazīt Latvijas kultūras vērtības 6. novembrī 1.-4. klašu skolēniem bija iespēja iepazīties ar leļļu kino. Priekules vidusskolā ar kinolektoriju „Iepazīsties Leļļu kino” viesojās filmu studija „Animācijas brigāde” pārstāvji no Rīgas. Viņi līdzi bija atveduši leļļu animācijas varoņus no filmu sērijām kā „Avārijas Brigāde”; „Munks un Lemijs”; „Rezgalības” u.c. Skolēni tika iepazīstināti kā rodas animācijas filmas, kā tiek filmētas šī filmas. Un katrs varēja izmēģināt lomu - kino režisors.

Un jau pēc divām dienām, 8. novembrī sākumskolas 1.-4. klašu skolēni devās uz Priekules kultūras namu, kur bija iespēja skatīties izrādi „Sarkangalvīte un vilks”, kas bija muzikāla izrāde bērniem.

Ar īpašu nepacietību lielāko klašu skolēni, 6.-12. klases skolēni, gaidīja 26. novembri, kad pie mums viesojās Goda teātris no Liepājas ar izrādi „Čomiņš”. Tas bija stāsts par diviem labākajiem draugiem – Oliveru un Pāvelu. Draugi starp kuriem nav noslēpumi, viņi uzticas viens otram un runā par visu, un, protams, par meitenēm. Un meitene ir tā, kas nostājas starp viņiem. Taču abu jauniešu draudzība iztur šo pārbaudījumi. Mūsu skolas jauniešiem šī izrāde bija ļoti aizraujoša un interesanta, jo katrs varēja atrast kādā no izrādes tēliem līdzību ar savu ikdienu.

Ne tikai pie mums brauca aktieri ar izrādēm, bet Priekules vidusskolas skolēni devās arī uz Liepājas teātra aizkulisēm. 10. decembrī 23 Priekules vidusskolas skolēniem bija iespēja iepazīties ar Liepājas teātra ikdienas darbu un izrāžu tapšanas procesu. Uzzinājām, ka tikai 30 % no teātra darbiniekiem ir tikai aktieri. Visi pārējos atbildīgajos amatos ir cilvēki, kas palīdz tapt visām teātra izrādēm. Mums izrādīja aktieru ģērbtuves, telpas, kur top izrāžu dekorācijas, grimētavas, teātra frizētavu u.c. Bija iespēja pielaikot dažādas izrāžu parūkas un apģērbus un nobaudīt teātra ēdienus (dekorācijas).

Kā noslēdzošais 1. semestra programmas „Latvijas skolas somas” pasākums Priekules vidusskolā bija Kurzemes Democentra apmeklējums pie mums Priekulē. Šī iespēja bija 5., 8A., 8B. un 9. klases skolēniem. Jaunieši varēja darboties dažādās aktivitātēs:

·         spēle "Izglāb pasauli!" Tev dod iespēju ar domu spēku kontrolēt pasaules vidējo temperatūru! Pasaules nākotne ir Tavās rokās - noskaidro, vai Tavos spēkos ir to izglābt?

·         vai vēlies, lai Tavs viedoklis par klimata pārmaiņām tiktu publicēts? Atbildi uz dažiem jautājumiem, nofotografējies un nosūti Zaļo Avīzi uz savu e-pastu! No avīzes Tu varēsi uzzināt, kā mēra klimata pārmaiņas, kādi ir klimata pārmaiņu iemesli un sekas, kā arī noskaidrot, kā var pielāgoties pārmaiņām un vai tās ir novēršamas.

Šīs ir tikai dažas aktivitātes, to bija krietni vairāk! Paldies visiem, bet īpaši programmai „Latvijas skolas soma” par šādu iespēju.

Šis projekts ir lieliska iespēja piedzīvot un izdzīvot daudzas lietas un sajūtas dzīvē!

Direktores vietniece izglītības jomā S.Pāvila

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker