"Mana Madagana" - Ēriks Vilsons

Drukāt
Publicēšanas datums Autors administrācija

322

"Mana Madagana" - Ēriks Vilsons
13. aprīlī 7.-9.klašu jaunieši skolā noskatījās monoizrādi "Mana Magadana". Jaunieši varēja ieklausīties aktiera Ērika Vilsona interpretācijā par dzīvi trimdā, par piedzimšanas vietu..
Aktieris runā par savu dzimšanas vietu – Kolimas pilsētu Magadanu: „Meklējot savas saknes, cilvēki bieži atgriežas sākumpunktā – savā piedzimšanas vietā, lai atbildētu uz būtiskiem jautājumiem – kāpēc es esmu piedzimis šeit un tagad? Kāds ir manas dzīves uzdevums? Ko man nozīmē dzimtene?”
Priekules vidusskolas direktores vietniece audzināšanas jomā Rita Ceriņa pēc Erika Vilsona monoizrādes “Mana Magadana” noskatīšanās ir lielās pārdomās: “Viņš aizskāra vairākas paralēles – tava vienīgā piedzimšana, tava vienīgā piedzimšanas vieta šajā dzīvē. Kas ir tā vieta? Tava vienīgā māte, kas ir tava māte? Tava vienīgā vieta – tava dzimte. Un kas tad tu esi? Vai tava dzimšanas vieta ir tava dzimtene? Un tad ir šis sāpīgais stāsts, kas ļoti dziļi aizskāra – par mūsu jau vēsturē piedzīvoto un to, kas mums pašlaik notiek blakus. Divas paralēles, kas savijas kopā.”
“Izrādei noslēdzoties, autors un izpildītājs mums uzdeva retorisku jautājumu, kas bija arī vēlējums – tas ir mans stāsts, tā bija mana vēsture. Mūsu vēsture un turpinājums sākas jau šodien. Mēs esam tie, kas veido tālāko vēsturi. Kāda tā būs? Tas bija tas sāpīgākais,” atzīst R. Ceriņa, kurai ļoti aizkustinošs šķita arī mātes lomas caurvijošais moments “personiskajā stāstā, ar ko dalījās mākslinieks, kādam jau ir bijis sākuma punkts un beigas. Tas bija ļoti aizkustinoši, jo jaunajam skatītājam tas vēl ir priekšā!”
Foto: Priekules vidusskola
#LatvijasSkolasSoma  #monoizrāde #ĒriksVilsons

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker