Programma "Latvijas skolas soma"

Drukāt
Publicēšanas datums Autors administrācija

Programma „Latvijas skolas soma” ir lielākā valsts simtgades dāvana Latvijas bērniem un jauniešiem. Programmas mērķis ir, sākot ar 2018. gada septembri, nodrošināt Latvijas skolas vecuma bērniem un jauniešiem, valsts garantētās izglītības iegūšanas ietvaros, iespēju klātienē pieredzēt Latviju, izzināt un iepazīt Latvijas kultūras un dabas vērtības, iepazīt dažādos laikos Latvijā radītās inovācijas un uzņēmējdarbības veiksmes stāstus.

Iniciatīva „Latvijas skolas soma” veidota kā kompleksa, starpdisciplināra programma, kas apvieno resursus, lai stiprinātu jaunās paaudzes nacionālo identitāti, pilsoniskuma, valstiskās piederības apziņu un nacionālo identitāti, attīstītu kultūras izpratnes un izpausmes kompetenci, paaugstinātu izglītības kvalitāti, kā arī mazinātu sociālo nevienlīdzību.

“Latvijas skolas somas” piešķirtais finansējums, vidēji 7 EUR skolēnam semestrī, tiks izmantots kultūras un mākslas norišu, novadpētniecības un dabas objektu apmeklējumiem mācību procesa ietvaros, sedzot ieejas biļešu, dalības maksu, transporta pakalpojumu u.c.. izmaksas, kā arī izglītības iestādēs notiekošo viesizrāžu un profesionālo radošo projektu, izrāžu, darbnīcu u.c. norišu izmaksām.

Nozīmīga ir sasaiste ar mācību procesu, pasākumos ir jāpiedalās visiem skolēniem un tiks nodrošināta vismaz viena aktivitāte semestrī katram skolēnam.Skolas soma LV100-krasains

Ar cieņu,
Sanita Pāvila
Priekules vidusskolas
direktores vietniece izglītības jomā

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker