Priekules vidusskola iesaistās projektā "Celies, velies, ripo droši!"
- Detaļas
- Publicēts Trešdiena, 18 Oktobris 2017 12:27
- Autors administrācija
Priekules vidusskola iesaistījusies projektā "Celies, velies, ripo droši!" Projekta numurs 9.2.4.2/16/I/075
2. klašu skolēnu iesaistīsim baseina nodarbības, kurās viņi iemācīsies un pilnveidos savas peldēt prasmes. Peldēšana ir vērtīga fiziskai attīstībai un ,lai nodarbības būtu pilnvērtīgas, nodarbības vadīs licencēts treneris.
Fizioterapeita nodarbības skolēniem. Tiks piesaistīts profesionāls fizioterapeits, kuš grupu nodarbībās parādīs skolēniem pareizus vingrojumus, ar kuru palīdzību uzlabosies asinsrite un nostiprināsies muguras muskuļi.
Velo orientēšanās. Iesasitīsimies interesantā un veselību stimulējošā pasākumā, uz kuru tiks aicināti visa vecuma iedzīvotāji.
AKCIJA “LABO DARBU NEDĒĻA 2017” NO 16.-22. OKTOBRIM VISĀ LATVIJĀ!
- Detaļas
- Publicēts Pirmdiena, 16 Oktobris 2017 08:17
- Autors administrācija
NO 16.-22. OKTOBRIM VISĀ LATVIJĀ!
AKCIJAS “LABO DARBU NEDĒĻA” MĀJAS LAPA
Labdarības organizācija Palīdzēsim.lv jau devīto gadu rīko akciju “Labo darbu nedēļa” – nedēļu, kad īpaši aktīvi darām labus darbus gan paši, gan mudinām to darīt arī citus. Ar labiem darbiem iesim pretī Latvijas valsts simtgadei!
“Labo darbu nedēļā” pastiprināta uzmanība tiek pievērsta palīdzībai, kuras sniegšanai nav nepieciešams liels finansiālais ieguldījums.Tā var būt palīdzība kādam pensionāram mājas darbos vai vienkārša aprunāšanās, daudzdzīvokļu piemājas teritorijas sakopšana, rūpes par dabu, dzīvniekiem utt. Tie ir neskaitāmi daudzie darbiņi, kuriem ikdienā nepietiek laika vai motivācijas.
Katram pašam ir iespēja iniciēt ideju par nepieciešamo Labo darbu vai iesaistīties un līdzdarboties kādā no http://labodarbunedela.palidzesim.lv lapā pieteiktajām aktivitātēm.
Aicini citus pievienoties Tavam darbam un ievieto informāciju arī par savu plānoto darbu!
Palīdzēt – tas var būt patīkami, aizraujoši un tik ļoti nozīmīgi grūtos brīžos. Palīdzība vairo arī prieku un gandarījumu pašam palīdzētājam. Palīdzot var lietderīgi pavadīt laiku ar draugiem, atrast jaunus draugus, sadarbības partnerus un idejas tālākiem darbiem.
Lai padarītu labos darbus redzamākus, noteikti pastāsti par saviem labajiem darbiem mums un iedvesmo citus!
Kad labais darbs padarīts, informē par to pārējos, ievietojot aprakstu un fotogrāfijas!
Ja zini, kam noderētu palīdzība, droši raksti par to uz: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un visi kopā mēs varēsim palīdzēt!
Iedvesmojies! Šeit apskatāmi pagājušajā gadā reģistrētie labie darbi.
Darot kopā, var izdarīt vairāk labu darbu!
“Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.”
Šogad UNESCO nedēļā Latvijā aicina pievērsties kulinārā mantojuma izzināšanai
- Detaļas
- Publicēts Ceturtdiena, 05 Oktobris 2017 10:27
- Autors administrācija
Laikā no šī gada 9. līdz 15. oktobrim UNESCO Latvijas Nacionālā komisija aicina ikvienu pievērsties tēmām, kurās ikdienā saskaras materiālais un nemateriālais kultūras mantojums, īpaši izceļot kulinārā mantojuma nozīmi un tā sniegtās iespējas ilgtspējīga tūrisma veicināšanai.
“Nozīmīga nacionālā bagātība, kas stiprina mūsu piederības un sakņu izjūtu, ir nemateriālais kultūras mantojums – tradīcijas, ieražas prasmes un rituāli. Suminot Latvijas līdzdalību UNESCO saimē, aicinām šogad UNESCO nedēļā izzināt kulinārā mantojuma stāstus un iedzīvināt tos ikdienā, piemēram, atklājot kādu savas vecvecmammas recepti, ko izstāstīt arī citiem,” aicinaUNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Baiba Moļņika.
Izvēloties sev saistošāko līdzdalības formu, UNESCO nedēļas laikā ikviens interesents aicināts iesaistīties, piemēram, iepazīstoties ar Latvijas ēdiena gatavošanas tradīcijām; pētot kopīgās un atšķirīgās iezīmes dažādos reģionos; dodoties ciemos pie recepšu zinātājiem, dokumentēt un aprakstīt senas un ne tik senas receptes; apmeklējot muzejus, bibliotēkas, pētīt senās receptes, mēģināt tās pagatavot, kā arī aprakstīt pagatavošanas procesu. Tāpat starptautiskās izglītības akcijas “Pasaules lielākā mācību stunda” ietvaros UNESCO nedēļas laikā ir iespējams analizēt, cik ilgtspējīgs un veselīgs ir tradicionālais ēdiens šodien.
UNESCO nedēļas 2017 laikā apkopoto informāciju (tostarp gatavošanas tradīciju aprakstus, unikālas, tradicionālas receptes, to pagatavošanas procesu, fotoreportāžas) ikviens aicināts publicēt savā vai pārstāvētās organizācijas vai iestādes Facebook lapā vai blogā, pievienojot mirkļbirku#unesconedela2017vai savas iestādes mājaslapā (nosūtot saiti uz materiālu e-pastā Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.). Savukārt izglītības iestādes aicinātas iesaistīties Pasaules lielākajā mācību stundā un aizpildīt darba lapas, analizējot tradicionālos ēdienus (plašāk:www.skolas.unesco.lv).
UNESCO nedēļa Latvijā ik gadu norisinās kopš 2011. gada. Tā ir platforma dažādu institūciju un nozaru sadarbībai, starptautiskas un nacionālas pieredzes, viedokļu un ideju apmaiņai, kā arī jaunu iniciatīvu īstenošanai, iedvesmojoties no UNESCO izceltajām vērtībām gan nacionālā, gan starptautiskā mērogā.
Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs
- Detaļas
- Publicēts Piektdiena, 30 Jūnijs 2017 13:14
- Autors administrācija
Sākot ar 2017. gada martu Priekules vidusskola ir iesaistīta projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” Nr.8.3.5.0/16/I/001 darbībā. Šī projekta laikā tiks organizēti dažādi ar karjeras izglītību saistīti pasākumi.
Eiropas Ekonomikas un Sociālās komitejas projekts
- Detaļas
- Publicēts Trešdiena, 17 Februāris 2016 10:28
- Autors administrācija
Eiropas Ekonomikas un Sociālās komitejas projekts.
Diskusiju tēma-MIGRĀCIJA.
Laiks: 17.03.-19.03.2016.
Vieta: Brisele.
Dalībnieki: 1 skola no valsts(33 valstis).
Latvija: Priekules vidusskola. Projekta koordinators: Zaiga Strelēviča. Delegācija: Airita Ešenvalde,
Alīna Ešenvalde, Evita Melluma, Dans Rozentāls.