"Dalies! Domā! Dari!"

Publicēšanas datums

455788326 860349346049372 1399107538128335142 n

456979625 1543197096302473 5338510608272735506 n

8.augustā mūsu skolas pedagogi pulcējās Dienvidkurzemes novada Izglītības pārvaldes rīkotajā pasākumā “Dalies! Domā! Dari!” Vaiņodes vidusskolā.

Klātesošos uzrunāja un sveica Dienvidkurzemes novada domes priekšsēdētājs Aivars Priedols, Izglītības pārvaldes vadītāja Ginta Kampare, Vaiņodes pārvaldes vadītājs Mārtiņš Mikāls un Vaiņodes vidusskolas direktors Zigmunds Mickus.Diena bija ļoti darbīga un iedvesmojoša.

Pedagogi tikās mācību jomu sanāksmēs, kur iedvesmojās un dalījās ar saviem pieredzes stāstiem.

Mūsu skolas matemātikas skolotāja Rima Rieksta stāsta:"Jau otro gadu matemātikas mācību jomas tikšanās reizēs dalos ar savu disertācijas pētījumu. Esmu izanalizējusi 2023.gada matemātikas eksāmenu, kurā 19% uzdevumu ir saistīti ar prasmi pierādīt un pamatot. Jomā diskutējām par šo jautājumu ar citiem pedagogiem.Stāstīju par atziņām, ko esmu guvusi tiekoties ar citu valstu matemātikas speciālistiem DĀ, Portugālē un Nīderlandē. Šajās valstīs uzskata, ka pierādījuma uzdevumi mācību programmā iekļaujami vidusskolas posmā, bet pamatskolā galvenais akcents uz pamatprasmēm un likumsakarībām. Sākumskolas posmā galvenā prasme- reizrēķins! Dalījos iespaidos, kurus guvu konferencē Porto un praksēs Madeiras universitātē un DĀfrikā Kvazula-Natala universitātē. Esmu pateicīga kolēģiem par domu apmaiņu un par pārējo kolēģu pieredzes stāstiem par darbu ikdienā ar skolēniem. Visi kolēģi piekrīt viedoklim, ka matemātikas apguve nav rotaļa, bet smags sistemātisks darbs ar jēgpilniem uzdevumuem katru dienu. Taču spēles un projektu darbi ir labs papildinājums prasmju nostiprināšanai un stundas atslodzes brīžiem. Katra tikšanās mūs bagātina un varam izrunāt ar kolēģi, kā risināt problēmas, kā tikt galā ar nepārtrauktajām reformām un izmaiņām. "

Skolotāja Iveta Mame dalījās pieredzē par sadarbības stundām.

Skolotāja Agija Braže dalījās pieredzē par Erasmus un datorikas +vizuālās mākslas sadarbību.Paldies mūsu pedagogiem!

Pasākumā piedalījās radio un TV personība Baiba Sipeniece- Gavare, kura gan iedvesmoja mūs ar saviem dzīves stāstiem, gan atgādināja , cik svarīgs ir katrs skolēna skolas ceļā satiktais pedagogs. Kārlis Kazāks sniedza muzikāli literāru iedvesmas koncertu, un abi mākslinieki vēlēja -veiksmīgu mācību gadu!

Paldies Vaiņodes vidusskolas dejotājiem un kolektīvam !

Paldies Dienvidkurzemes izglītība vadītājiem un organizētājiem par lielisko dienu!

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker