Skolā viesojās Vaiņodes vidusskolas absolvents Pēteris Gertners

Publicēšanas datums

WhatsApp Image 2024-10-14 at 14 58 04

"Mana dzīve ir tāda pati kā citiem, es gribu, un es varu”.

Pirmdien, 14, oktobrī, skolā viesojās Vaiņodes vidusskolas absolvents Pēteris Gertners, Saulkrastu novada pašvaldības fotogrāfs un grafiskais dizaineris. Saulkrastos sākumā vairākus gadus kā brīvprātīgais strādājis Jauniešu mājā, fotografējis, tad piedāvāts darbs novada domē.Pašlaik trešo gadu apgūst Multimediju komunikācijas programmu Rīgas Stradiņa universitātē.

Pēteris piedzima bez plaukstām, bet pats saka, ka nav jutis atšķirību no citiem bērniem, nekādus trūkumus, jo tāds jau bija piedzimis un jau bērnībā apguvis iemaņas, kā darboties bez plaukstām. Mācoties skolā, darīja to pašu, ko citi, skolotāji nedeva nekādas atlaides.Protēzes nelieto, jo tās ir neērtas.Pēteris tiek galā ar visām sadzīves lietām, bet fotografēt un vadīt auto iemācījies jau vidusskolas laikā.

Viss notiek, ja ir mērķis un griba to sasniegt. Pēteris saka, ka nekad nav bijis grūti jebko darīt. Viņš jau skolas laikā, piedaloties starptautiskos projektos, aizbrauca uz Grenlandi, pagājušajā vasarā kopā ar studiju biedriem apceļoja Islandi un redzēto fotogrāfijās sagatavoja izstādei. Foto izstādes bijušas Gramzdā, Vaiņodē, Priekulē, Liepājā. “Manā dzīvē motivācija un liels prieks ir mana ģimene – sieva Anna, meitiņa Anela Mona, mani vecāki un māsa, kuri ir arī mans atbalsts."Mana dzīve ir tāda pati kā citiem, es gribu, un es varu”, saka Pēteris.Paldies par lielisko tikšanās reizi , lai veicas un izdodas!

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker