Erudīcijas spēle skolēniem «Gudrs, vēl gudrāks»

Drukāt
Publicēšanas datums Autors administrācija

Priekules vidusskolas audzēknim Ansim Kristoferam Pāvilam finālā 3. vieta

Erudīcijas spēle skolēniem «Gudrs, vēl gudrāks» katru gadu aicina ikvienu Latvijas vispārizglītojošo skolu 5. – 12. klašu skolēnu iesaistīties aizraujošā un izaicinošā zināšanu pārbaudē.

Katrā vecuma grupā ir 3 pusfināli, kuros katrā piedalās 12 dalībnieki. Divi labākie iegūst tiesības piedalīties finālā, kurā visi seši dalībnieki sāk visu no nulles. Katrā spēlē, arī finālā, ir 4 kārtas.

Televīzijas spēle sevi pierādījusi kā ilgtspējīgu projektu un teju katrs skolēns par to zina. «Gudrs, vēl gudrāks» televīzijas sezonas laikā LTV ēterā vērojams katru piektdienas vakaru. Spēli vada Toms Grēviņš un Kaspars Ozoliņš.

Kompetenti eksperti katrā spēlē sagatavo atbilstošus jautājumus konkrētai vecuma grupai. Jautājumi ietver gan mācību vielu, gan sabiedriski aktuālas tēmas mūzikā, mākslā, vēsturē, politikā un citās jomās. Savus jautājumus spēles dalībniekiem gan atraktīvā video formātā, gan uz vietas studijā, uzdod arī sabiedrībā zināmi cilvēki – kultūras jomas pārstāvji, zinātnieki, sportisti, politiķi, mūziķi un citi.

Šajā spēlē pieteicās un sevi pārstāvēja Priekules vidusskolas 5.klases skolēns Kristofers Ansis Pāvils. Erudīts, atbildīgs, varošs puisis, kurš ārpus skolas paspēj apmeklēt futbola treniņus FK Bandava, spēlē klarneti Priekules Mūzikas un mākslas skolā 3.klasē un aizraujas ar dabaszinību pulciņa apmeklēšanu pie skolotājas Airitas Ešenvaldes.

Sanita Pāvila, Anša mamma, pauž patiesu gandarījumu par dēla izrādīto iniciatīvu un vēlmi spēlē piedalīties, tādēļ likumsakarīgi parādījusies interese par iespēju Ansim sevi pārbaudīt šādā erudīcijas spēlē. Ģimene kopīgi brīvdienu rītos seko līdzi   spēlei “Gudrs un vēl gudrāks”, un kādā no šiem rītiem Ansis pats izteicis vēlmi piedalīties. Vecāki pasakās par dēla cīņas sparu, drosmi un vēlmi iegūt jaunas zināšanas, kas šodienas juceklīgajā laikmetā ir patiesas vērtības jaunajai paaudzei.

                      Ansis tika uzaicināts uz pusfinālu 31. martā, uz kuru viņu pavadīja Priekules vidusskolas bioloģijas skolotāja Airita Ešenvalde. Pusfināla rezultātā Ansis starp 12 pusfināla dalībniekiem ieguvu 1.vietu un uzaicinājumu spēlēt spēli finālā, kas norisinājās jau 2.aprīlī.

                        Agrā 2.aprīļa sestdienas rītā Ansis un Priekules vidusskolas 5.klases audzēkņi , Anša klases biedri, kopā ar klases audzinātāju Jekaterinu Tiškus un skolotāju Airitu Ešenvaldi devās uz Rīgu, lai atbalstītu un iedrošinātu Ansi fināla spēlē. Pēcpusdienā saņemta ziņa, ka mūsu Ansim Kritoferam Pāvilam LTV 1 spēlē "Gudrs, vēl gudrāks" 5.klases posmā 3.vieta finālā.

                        Skolotāja A. Ēšenvalde pēc piedzīvotā pauž, ka tā ir vienreizēji lieliska pieredze visiem – gan Ansim piedaloties un pārbaudot sevi, gan klases biedriem redzot un piedzīvojot filmēšanas procesu un situācijas studijā. Tā ir pieredze, kas saliedē motivē un dod iespēju vienam otru atbalstīt, kas šajā laikā ir ļoti svarīgi.

                        Paldies ģimenei, paldies skolas, klases kolektīvam, pedagogiem! Paldies Airitai Ešenvaldei, klases audzinātājai Jekaterinai Tiškus un 5.klases klases kolektīvam!

                        Vislielākais paldies Ansim!

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker